Werner van der Burgh - Beelden

Werner-van-der-Burgh

Werner van der Burgh

Laan 1940-1945 11
Woudenberg
Tel: 033 2862356
Mobiel: 06 20778929
E-mail : werner@wvanderburgh.nl

 

Werner van der Burgh heeft van jongs af aan al veel interesse gehad voor tekenen en schilderen, gestimuleerd door zijn vader, die hem ook meenam naar diverse musea in Leiden o.a. de Lakenhal, waar Werner onder de indruk kwam van schilderijen van Lucas van Leyden en anderen.

Onder de voorouders van Werner van der Burgh zijn ook kunstenaars   bekend o.a. een schilder [ werk in bezit van “de Lakenhal” in Leiden}, en een beeldhouwer.
Later, onder invloed van zijn vrouw schilderes Els, is hij gaan boetseren  en later heeft hij zich de techniek van houtsnijden en beeldhouwen eigen gemaakt.

Els heeft hem ook haar visie op de verschillende kunststromingen bijgebracht, wat een positieve bijdrage heeft geleverd aan zijn eigen ontwikkeling en waarmee hij zijn voordeel doet.

Inspiratie heeft hij gehaald uit o.a. Oosterse houtsnijkunst en daarnaast een eigen stijl ontwikkeld in zijn beelden.

Credo : Genietend van het wonder der schepping, met de gave van een innerlijk scheppingsdrang en het creatieve proces als een ontdekkingsreis, met steeds weer nieuwe vergezichten.

Achtergrond: Autodidact, en later deelgenomen aan schildersweken in eigen land, waar hij zijn vrouw Els heeft ontmoet, die afgestudeerd is aan de Rijksacademie voor beeldende kunsten in Amsterdam, en die van grote invloed is op zijn verdere ontwikkeling in zijn houtsnijden en beeldhouwen.

Enige jaren geleden is hij ook begonnen met het hakken in steen bij Marianne Jelmersma te Woudenberg.

Onderwerpen : Mensen, dieren, fantasiefiguren, gevelstenen, grafmonumenten, herinneringsplaquettes.

Materiaal; Hout, Steen en Keramiek.

Techniek; Beeldhouwen in hout en steen, boetseren in klei.