Krista Israel Glaskunst


Krista Israel

tel +31683316261

email krista_israel@live.nl

website www.krista-israel.com

Foto credits Steven van Kooijk Photography, Zdenek Sindelar

Over
‘We leven in een snel veranderende samenleving. Ik ben zeer geïnteresseerd in de impact van onze hyper-complexe wereld op elk van ons als mens. Snelle maatschappelijke veranderingen, globalisering, oorlog, technologie, sociale media, de klimaatverandering, de massabeweging van ontheemden tussen de continenten, de explosieve populatie groei. Dit zijn enorme en veelzijdige problemen. De media bombarderen ons met berichten, beelden raken ons, roepen verwondering op of pijn. Is het eerlijk om te vragen hoe een persoon dit alles kan begrijpen of een mening kan geven aan dit alles en een visuele interpretatie te maken dat de kijker aanspreektr? Voor mij, is het doel deze gevoelens en emoties om te zetten in persoonlijke beelden. Tijdens de vaak lange weg van het creëren van een tastbaar beeld, onderzoek ik zowel positieve als negatieve effecten en probeer ik enig begrip te vinden.

Al mijn objecten combineren glas met verschillende materialen – silicone, autolak, computeronderdelen, borduren garen, gevonden voorwerpen, stof, kralen, strass, staal en nog veel meer. Bij elk werk, experimenteer ik om de glastechniek die het werk zowel zowel fysiek ondersteunt en op natuurlijke wijze mijn verhaal articuleert’.

Bio
Krista Israel werkt in Woudenberg. In België volgde zij de opleiding Glaskunst aan het Instituut voor Kunst en Ambacht,  waarbij ze Hogere – en Specialisatie Graad afrondde met grote onderscheiding. Ovengevormd glas (kilncasting, verloren wastechniek), pâte de verre (glaspasta) en flamework (glas smelten aan de brander) zijn de technieken die zij gebruikt.
Haar glasobjecten worden internationaal erkend. Ze nam deel aan exposities in oa Gorcums Museum, Nederland (2018), Glass Art Society Members Juried Exhibition, USA (2017) European Glass Festival, Polen (2016), Tianyuan International Glass Festival, China (2016), Expositie Coburger Glass Preis, Duitsland (2014). Haar werk is vertegenwoordigd in museumcollecties van het Europäische Museum für Modernes Glas – Duitsland, Glasmuseum Ernsting Stiftung Alter Hof Herding – Duitsland en Liling Ceramic Valley Museum – China. Krista is ontwerper van het jaarobject 2015 ‘Klatergoud’ voor de Vereniging Vrienden van Modern Glas, Nederland